Suiker!       We hangen aan elkaar van suikers.... het zit overal in. Zichtbaar en niet zichtbaar.
En het is gif...
En we hebben maar 1% nodig van alles wat we eten...niet meer dan 10-20 gram koolhydraten zijn dat per dag!
En we eten veeeeel meer.
Iedere keer als we suiker of koekjes, aardappelen, brood, rijst of pasta eten maakt ons lijf insuline aan.
En omdat wij dat hele dagen door eten komt er veel te veel insuline in ons lijf dat niet verbruikt wordt en opgeslagen wordt VET. Ga je hiermee door dan heb je kans op diabetes type 2. (een overwerkte alvleesklier die uitgedoofd is).
90% van onze ziektes ontstaat door de invloed van SUIKER.
Candida is suiker en koolhydraten. Kankercellen groeien op suiker.
Laten we eens wat bewuster worden, ook voor onze kinderen! Vaders en moeders!!! Willen jullie alstublieft niet meer die rottige akelige pakjes frisdrank meegeven naar school en de Liga’s en andere rommel? En niet de hele dag snoep voeren? We maken onze kinderen dik, sloom/lui en ziek! Als jouw kind druk is, een bleke gelaatskleur heeft, vochtige klamme handjes, of de diagnose ADHD heeft opgeplakt gekregen, slecht slaapt, jeuk heeft of veel buikpijn heeft, komt regelmatig door een teveel aan koolhydraten eten of veel snoept. Laat dan dat weg! Gooi het eruit! Maak van jouw kind geen diabetes patiënt, of een hartpatiënt! En als jij zelf de hele dag behoefte hebt aan koolhydraten? Verander dan je levensstijl! (Of wil jij je kinderen en/of kleinkinderen niet groot zien worden?)
Ga over op de juiste complexe koolhydraten, eet veel groentes en voldoende fruit en drink minimaal 2 liter “plat” schoon water per dag! En ga van de stoel af: BEWEEG!Wordt eens bewust welk een afvalbak jij van je lichaam maakt. Gek dat er zoveel mensen ziek zijn en bij de huisarts de deur platlopen? Tien van de zeven mensen die bij de huisarts zitten, zouden er niet komen als de levensstijl wordt veranderd. De huisarts heeft en krijgt dan tijd voor de “echte” zieke mensen. De ziektekosten stijgen dan ook niet zo abnormaal. Ziektekosten verzekeraars, luister niet altijd naar degenen die altijd lopen te lobbyen! Ga zaken vergoeden die er iets toe doen en de gezondheid wel bevorderen. Eerst maar klagen over de apothekers dat ze reisjes et cetera kregen. Wat krijgen jullie onder de tafel door? Zijn jullie wel open en transparant??? Ik maak me grote zorgen om de gezondheid van Nederland.
Dus bij deze, ga over op gezonde voeding en kom eens uit die stoel en ga bewegen. Rust roest! Of had je dit zelf al ervaren? Er zijn heel weinig mensen die dit weten en vertellen.

Algemene informatie en verdere achtergronden.
Wat is 
afvallen?  
Het lichaam weer naar een balans brengen waarbij er net zoveel energie wordt gegeten als er ook verbrand wordt en de spiermassa intact blijft. 
Waarom hebben mensen het vaak koud.
Vergelijk het als volgt: Als de centrale verwarming niet voldoende druk heeft, kan de ketel het water verwarmen wat het wil. Het zal in de ruimtes waar het warmer moet worden, niet warm worden omdat er niet voldoende water door de leidingen stroom om de warmte effectief af te geven. Stroomt er door ons lichaam niet voldoende vocht, dan zullen wij het ook koud hebben en de zomerdag, te warm. Het water is voor ons lijf als de koelvloeistof in de auto. Per 30 kilo lichaamsgewicht: 1 liter water of vocht. Pas op met "gewone"koffie en zwarte thee, deze zijn vocht afdrijvend.

Onze eigen resultaten waren op 1 november 2016 ten opzichte van de startdatum:
De bovenstaande foto's zijn van links naar rechts van  juni/juli 2014 naar de 2e foto november 2015. Rechts mijn vrouw Rian, haar foto's zijn van september 2014 tot november 2015.
Zo zien wij er nog uit en zonder problemen of veel moeite voor te doen.
  

                                  Johan 24 juli 2014                                   Rian 4 september 2014
gewicht                    - 30 kg                                                       - 18,1 kg                 
centimeters              - 75,5 cm Van 3XXL naar L                     -  4 kledingmaten
vet percentage         - 12,8 %                                                    - niet gemeten
spiermassa              + 39,9 kg                                                   - niet gemeten
visceraal vet             - 8,5 %                                                      - niet gemeten
metabole leeftijd      van 73 naar 43 jaar (werkelijk 58 jaar)  47 (werkelijkheid 56 jaar)

Geweldig resultaat van een klant op de Level10 challenge van Herbalife.
Een klant heeft meegedaan met een 90 dagen wedstrijd van Herbalife, de Level10 challenge. Zij heeft bij de vrouwen in de categorie klanten en gewicht verliezen, de eerste prijs behaald over het laatste kwartaal.
Trots en blij dat ik haar coach mag zijn. Op 20 april 2018 op Papendal, was de bekendmaking van de Level10 challenge waaraan zij deelnam. Tot op het laatst getwijfeld of Ze er wel naartoe moest gaan. Natuurlijk ging ze. 
In september 2017 vroeg ze mij om raad, nadat ze haar vader heel mooie resultaten had zien boeken met de aanvullende voeding van Herbalife. Vanaf dat moment heb ik een verlegen jonge vrouw zien opbloeien tot een steeds zelfverzekerde jonge vrouw. Zij wilde amper haar resultaat delen omdat Ze teveel rekening hield met mensen die HAAR, haar resultaat niet gunnen omdat ze zelf niet sterk genoeg en eigenwijs genoeg zijn om ook de eigen dromen waar te maken. Als je iets wilt, dan kun je het! Never ever give up!
ZIJ is het bewijs dat alles mogelijk is. 

Als jij dat ook wilt, neem dan contact op. 
Hoe gaaf is dat? Je eigen droom waarmaken en er een prijs voor winnen omdat je daar sterk en vasthoudend genoeg voor bent?
Roselien, geniet van je resultaat en laat een ander maar kletsen. Jij bent mijn topper, mijn vasthouder  en doorzetter. Samen gaan wij je droom waarmaken. Samen zijn wij al begonnen de wereld een stukje gezonder en blijer te maken. Ga zo door Roselien! Haar foto's staan eerder al eerder op deze website!

Waarom letten sporters beter op hun voeding dan "normale" mensen?
Caseïne en weiproteïne zijn beiden hoge kwaliteit zuivel proteïne en worden erkend voor hun geweldige hoeveelheid aminozuren.
Welnu, een sporter wil een zo groot mogelijke prestatie leveren zonder schade toe te brengen aan zijn of haar lichaam. Verder willen ze super snel herstellen van de inspanning die geleverd is en willen er niet 24 tot 48 uur over doen om helemaal te herstellen. Dit herstel moet sneller en op een verantwoorde manier. 

Waarom doen andere mensen dat ook niet zult u zich afvragen? 
Waarschijnlijk omdat wij in een stramien zijn groot gebracht en opgeroeid zoals onze ouders dat van hun ouders hebben geleerd. Moeten wij hen daarover een verwijt maken?  NEE.
Ze weten en wisten toen niet anders. Ons werk is vaak veel lichter geworden waardoor we veel minder hoeven te verbranden in ons lichaam.

Steeds vaker horen wij van kinderen die ook de producten zijn gaan eten: "Ik ben veel rustiger in mijn hoofd" (ADHD) of "Ik val op school niet meer in slaap." (kinderen die s morgens geen brood weg kunnen krijgen).
Heerlijk dat dit voor alle leeftijden mogelijk is. Net nadat de melk niet meer nodig is bij de baby's tot en met 100+.

Let op:
 
Onze voeding is geen geneesmiddel maar een middel dat ons lichaam in staat stelt om zichzelf te gaan "resetten" en weer goed kan gaan functioneren. 

Hoe we dit doen? 
Door je uitgebalanceerde voeding aan te bieden . Kijk eens op: https://jkuipers.goherbalife.com
Doordat je gerichte voeding gaat gebruiken kan het lichaam zich zelf gaan herstellen. 
Om resultaat te bereiken moet je wel bereid zijn je levensstijl aan te passen. Je moet er zelf wel iets voor doen. 
Door te motiveren, activeren en coachen helpen wij u ook door moeilijke momenten heen. 
Komen die er dan zul je je afvragen? JA. Dat hebben wij zelf ook ervaren. 
Hier "slepen" wij je doorheen om je doel toch te gaan behalen en behouden. Wetenschappelijk en medisch is uitgezocht en aangetoond hoe de producten gebruikt moeten worden om resultaat te behalen. Dat is ook de reden dat deze producten niet in een winkel verkrijgbaar zijn. Begeleiding hoort erbij.

Om het gestelde doel sneller te kunnen bereiken is ons advies: ga ook sporten. 80% is voeding en 20% is beweging.
Meer bewegen is meer verbranden in combinatie met voldoende water drinken en de juiste voeding gebruiken. Voor velen zal dit inhouden: afvallen.
Dat kun je bij ons gratis doen in groepsverband bij Fitclub Oost Gelre. 
Wij sporten buiten. Plezier staat voorop. Een geintje en een dolletje en toch serieus bezig zijn met gezonder en actiever leven.                  
Het sporten gaat dan makkelijker en bijna ongemerkt. Het gaat op het niveau dat jij aan kunt. Alle spier groepen komen aan bod.
Wij bieden de mogelijkheid om tegen betaling een Fitclub cocktail te nuttigen. Dit is een sportdrank, kruidenthee en een herstel drank. Hiermee worden je spieren sneller weer gevoed. Dit is zeker belangrijk voor (top)sporters die bijna dagelijks willen trainen.
In plaats van 24 tot 48 uur, zal je lichaam dit herstel in 12 tot 24 uur kunnen realiseren. Je dient dan de herstel drank wel binnen de 30 minuten na een training of wedstrijd te gebruiken.
Het is doping vrij en is volledig veilig en toegelaten in Nederland. Het voldoet aan alle wetgeving van ons land.
Kijk ook eens via Facebook op Fitclub Oost Gelre

Dit zou je voor kunnen zijn of mogelijk kunnen voorkomen: een hartinfarct 
                                                                                              diabetes 2 
                                                                                              hart- en vaatziekten
                                                                                              hoge bloeddruk
                                                                                              te hoog cholesterol
                                                                                              ademhalingsproblemen (slaapapneu)
                                                                                              psychologische problemen
                                                                                              gewrichtsklachten
                                                                                              verminderde levenskwaliteit
 

Wilt u resultaat bereiken, alleen met de voeding?
Prima, het kan.
 Zonder sporten duurt het meestal langer voor het gewenste resultaat er is. Niet iedereen kan sporten. Dat hoeft geen belemmering te zijn om resultaat te gaan behalen. Resultaat ga je krijgen als je onze aanwijzingen opvolgt. 

Wat is er aan de hand met onze voeding?
Wij eten eigenlijk steeds meer plof groenten, net zoals de plof kip. 
Onze voeding moet steeds sneller groeien omdat de bedrijven de kosten moeten drukken. 
De opbrengst per product staat zodanig onder druk, dat het een centen kwestie is geworden wat er nog overblijft voor de producent. De macht ligt steeds meer bij de groot(winkel) bedrijven. 
Alles moet zo snel mogelijk groeien en heeft onvoldoende tijd om de voedingstoffen in zich op te nemen. 

Er zitten steeds minder vezels, eiwitten, mineralen en vitaminen in onze voeding. Het resultaat hiervan is dat het lichaam net zo lang voedingstoffen (lees in dit verband vet), blijft opslaan, tot wij de juiste voedingsstoffen weer in voldoende mate binnen krijgen.
Wat gaat het lichaam doen als de juiste stoffen weer voldoende binnen komen? 
Inderdaad, de opgeslagen stoffen die niet nodig zijn, loslaten => afvallen is dan het geval. Het omgekeerde gebeurd ook bij mensen die veel te dun zijn. Deze komen dan aan.

Wat gebeurd er met mensen die s morgens niet eten?
Die zetten en laten het lichaam in de "spaar"stand staan.
Remedie en een welgemeend advies: Ga s morgens niet aan het werk of de deur uit zonder een goede maaltijd. 

Wat de mogelijkheden zijn?
Het zijn allemaal "drink" of lepel maaltijden. Deze kunnen worden gemaakt in sojamelk. cocosmelk, cocoswater, melk, kwark, yoghurt vruchtensap enzovoort. Proberen? Neem contact op, dit is geheel vrijblijvend! 
Er is ook aangepaste voeding voor mensen die die geen lactose, soja en gluten mogen hebben.

Beta heart. De natuurlijke cholesterol verlager. Dit bevat het belangrijke ingrediënt OatWell®, haver beta-glucaan dat het bloedcholesterol medisch en wetenschappelijk bewezen, verlaagt. 

Wie durft deze uitdaging aan?  Ook kun je onze Facebook pagina liken: Lifestyle en Advies Oost Gelre

 

Fitclub Oost Gelre vindt u ook op Facebook

Wat ondernemen wij per periode van 7 weken:

- 6 Outdoor workouts in groepsverband. Hierna weer een fittest.
- Behaal je persoonlijke Level10 doelen.
- Coaching in voeding en in sport.
- Gratis Fittest & Fitcheck.
- Prijzen, Winnaars, Feest en vooral veel Fun!
- sporten gratis
- advies: neem de sportdrank, kruiden thee en hersteldrank na het sporten voor een klein bedrag

Wanneer?
Iedere donderdagochtend van   9.00 tot 10.00 uur. Aanwezig zijn om 08.50 uur.
Iedere maandagavond van      19.15 tot 20.15 uur. Aanwezig zijn om 19.05 uur.

Waar?
Hugo de Grootstraat 1, Lichtenvoorde. 
Voor u de eerste keer komt, even aanmelden via telefoon of via de mail.