Lichaamsbeweging & gewichtsverlies – Hoe dit voor u kan werken.

• Proberen gewicht te verliezen door alleen maar meer aan lichaamsbeweging te doen is lastig. Om iedere week een halve kilo gewicht te verliezen – door alleen maar lichaamsbeweging – moet u 500 calorieën extra verbranden per dag, bovenop uw huidige activiteiten. Dat is geen makkelijke opgave. U moet daarvoor een uur bergop lopen met een rugzak van 5 kg of 90 minuten baantjes trekken, zonder te stoppen. Gewicht proberen te verliezen door alleen maar uw activiteiten te verhogen – of door alleen maar uw calorieën te beperken – zal bij lange na niet zo effectief zijn als een combinatie van voeding en lichaamsbeweging.

• Door uw calorie-inname te beperken, kan uw metabolisme iets vertraagd raken. Uw metabolisme bepaalt het aantal calorieën dat uw lichaam verbrandt voor het in stand houden van de fundamentele lichaamsprocessen – en het bepaalt voor een groot deel uw ‘verbruikte calorieën’. Maar uw metabolisme kan dus iets langzamer gaan werken als u iets minder gaat eten. Dus zelfs als u minder calorieën binnenkrijgt, kunnen uw verbruikte calorieën ook dalen, waardoor de balans tussen inname en verbruik van calorieën gelijk kan blijven.

• Krachttraining kan helpen bij het verhogen van uw metabolisme. Als mensen ‘trainen’, denken ze vaak aan aerobe inspanning, zoals fietsen, zwemmen of joggen. Maar krachttraining is ook belangrijk – deels omdat het u helpt spiermassa op te bouwen, wat uw metabolisme een boost kan geven en helpt de daling in calorieverbruik te compenseren als u minder calorieën naar binnen krijgt door minder te eten.

• Het is makkelijk om foutjes te maken bij het tellen van calorieën, zowel de calorieën die u binnenkrijgt als die u verbruikt. Mensen overschatten vaak het aantal calorieën dat verbruikt wordt bij de inspanning die ze doen – en onderschatten het aantal calorieën dat ze binnenkrijgen uit voedsel. Dat kan de frustratie mede verklaren die veel mensen vaak hebben als ze er van overtuigd zijn dat ze ‘alles goed’ doen, maar de weegschaal niet meewerkt.

• Inspanning is erg belangrijk voor een goede gezondheid en iets doen is beter dan niets doen. Als mensen horen dat ze misschien wel een uur of meer aan lichaamsbeweging per dag moeten doen om hun gewicht onder controle te houden, dan kan dat een beetje ontmoedigend werken. Maar laat de cijfers u nergens van weerhouden. Doe wat u kunt doen, doe het regelmatig en probeer steeds een stapje verder te gaan – of een beetje harder te trainen.

Geschreven door Susan Bowerman, MS, RD, CSSD.


Geweldig resultaat van een klant op de Level10 challenge van Herbalife.
Een klant heeft meegedaan met een 90 dagen wedstrijd van Herbalife, de Level10 challenge. Zij heeft bij de vrouwen in de categorie klanten en gewicht verliezen, de eerste prijs behaald over het laatste kwartaal.
Trots en blij dat ik haar coach mag zijn. Op 20 april 2018 op Papendal, was de bekendmaking van de Level10 challenge waaraan zij deelnam. Tot op het laatst getwijfeld of Ze er wel naartoe moest gaan. Natuurlijk ging ze. 
In september 2017 vroeg ze mij om raad, nadat ze haar vader heel mooie resultaten had zien boeken met de aanvullende voeding van Herbalife. Vanaf dat moment heb ik een verlegen jonge vrouw zien opbloeien tot een steeds zelfverzekerde jonge vrouw. Zij wilde amper haar resultaat delen omdat Ze teveel rekening hield met mensen die HAAR, haar resultaat niet gunnen omdat ze zelf niet sterk genoeg en eigenwijs genoeg zijn om ook de eigen dromen waar te maken. Als je iets wilt, dan kun je het! Never ever give up!
ZIJ is het bewijs dat alles mogelijk is. 
Als jij dat ook wilt, neem dan contact op en leer ik jou, of wie dan ook, om jezelf en eventueel een ander te helpen en gelukkiger te maken. 
Hoe gaaf is dat? Je eigen droom waarmaken en er een prijs voor winnen omdat je daar sterk en vasthoudend genoeg voor bent?
Roselien, geniet van je resultaat en laat een ander maar kletsen. Jij bent mijn topper, mijn vasthouder  en doorzetter. Samen gaan wij je droom waarmaken. Samen zijn wij al begonnen de wereld een stukje gezonder en blijer te maken. Ga zo door Roselien!

Waarom letten sporters beter op hun voeding dan "normale" mensen?
Caseïne en wei proteïne zijn beiden hoge kwaliteit zuivel proteïne en worden erkend voor hun geweldige hoeveelheid aminozuren.
Welnu, een sporter wil een zo groot mogelijke prestatie leveren zonder schade toe te brengen aan zijn of haar lichaam. Verder willen ze super snel herstellen van de inspanning die geleverd is en willen er niet 24 tot 48 uur over doen om helemaal te herstellen. Dit herstel moet sneller en op een verantwoorde manier. 

Waarom doen andere mensen dat ook niet zult u zich afvragen? 
Waarschijnlijk omdat wij in een stramien zijn groot gebracht en opgeroeid zoals onze ouders dat van hun ouders hebben geleerd. Moeten wij hen daarover een verwijt maken?  NEE.
Ze weten en wisten toen niet anders. Ons werk is vaak veel lichter geworden waardoor we veel minder hoeven te verbranden in ons lichaam.

Steeds vaker horen wij van kinderen die ook de producten zijn gaan eten: "Ik ben veel rustiger in mijn hoofd" (ADHD) of "Ik val op school niet meer in slaap." (kinderen die s morgens geen brood weg kunnen krijgen).
Heerlijk dat dit voor alle leeftijden mogelijk is. Net nadat de melk niet meer nodig is bij de baby's tot en met 100+.

Let op:
 
de voeding is geen geneesmiddel maar een middel dat ons lichaam in staat stelt om zichzelf te gaan "resetten" en weer goed kan gaan functioneren. 

Hoe we dit doen? 
Door je uitgebalanceerde voeding aan te bieden .
Doordat je gerichte voeding gaat gebruiken kan het lichaam zich zelf gaan herstellen. 
Om resultaat te bereiken moet je wel bereid zijn je levensstijl aan te passen. Je moet er zelf wel iets voor doen. 
Door te motiveren, activeren en coachen helpen wij u ook door moeilijke momenten heen. 
Komen die er dan zul je je afvragen? JA. Dat hebben wij zelf ook ervaren. 
Hier "slepen" wij je doorheen om je doel toch te gaan behalen en behouden. Wetenschappelijk en medisch is uitgezocht en aangetoond hoe de producten gebruikt moeten worden om resultaat te behalen. Dat is ook de reden dat deze producten niet in een winkel verkrijgbaar zijn. Begeleiding hoort erbij.

Om het gestelde doel sneller te kunnen bereiken is ons advies: ga ook sporten. 80% is voeding en 20% is beweging.
Meer bewegen is meer verbranden in combinatie met voldoende water drinken en de juiste voeding gebruiken. Voor velen zal dit inhouden: afvallen.
Dat kun je bij ons gratis doen in groepsverband bij Fitclub Oost Gelre. 
Wij sporten buiten. Plezier staat voorop. Een geintje en een dolletje en toch serieus bezig zijn met gezonder en actiever leven.      
Het sporten gaat dan makkelijker en bijna ongemerkt. Het gaat op het niveau dat jij aan kunt. Alle spier groepen komen aan bod.
Wij bieden de mogelijkheid om tegen betaling een Fitclub cocktail te nuttigen. Dit is een sportdrank, kruidenthee en een herstel drank. Hiermee worden je spieren sneller weer gevoed. Dit is zeker belangrijk voor (top)sporters die bijna dagelijks willen trainen.
In plaats van 24 tot 48 uur, zal je lichaam dit herstel in 12 tot 24 uur kunnen realiseren. Je dient dan de herstel drank wel binnen de 30 minuten na een training of wedstrijd te gebruiken.
Het is doping vrij en is volledig veilig en toegelaten in Nederland. Het voldoet aan alle wetgeving van ons land.
Kijk ook eens via Facebook op Fitclub Oost Gelre

Dit zou je voor kunnen zijn of mogelijk kunnen voorkomen: een hartinfarct 
                                                                                              diabetes 2 
                                                                                              hart- en vaatziekten
                                                                                              hoge bloeddruk
                                                                                              te hoog cholesterol
                                                                                              ademhalingsproblemen (slaapapneu)
                                                                                              psychologische problemen
                                                                                              gewrichtsklachten
                                                                                              verminderde levenskwaliteit

Wilt u resultaat bereiken, alleen met de voeding?
Prima, het kan.
 Zonder sporten duurt het meestal langer voor het gewenste resultaat er is. Niet iedereen kan sporten. Dat is voor ons geen belemmering om je te helpen resultaat te gaan behalen. Resultaat ga je krijgen als je onze aanwijzingen opvolgt. Wij willen tevreden klanten. We hebben een naam hoog te houden. 

Wat is er aan de hand met onze voeding?
Wij eten eigenlijk steeds meer plof groenten, net zoals de plof kip. 
Onze voeding moet steeds sneller groeien omdat de bedrijven de kosten moeten drukken. 
De opbrengst per product staat zodanig onder druk, dat het een centen kwestie is geworden wat er nog overblijft voor de producent. De macht ligt steeds meer bij de groot(winkel) bedrijven.

Wat doet dit met onze voeding zult u zich afvragen?
Alles moet zo snel mogelijk groeien en heeft onvoldoende tijd om de voedingstoffen in zich op te nemen. 

Wat het resultaat hiervan is?
Er zitten steeds minder vezels, eiwitten, mineralen en vitaminen in onze voeding. Het resultaat hiervan is dat het lichaam net zo lang voedingstoffen (lees in dit verband vet), blijft opslaan, tot wij de juiste voedingsstoffen weer in voldoende mate binnen krijgen.
Wat gaat het lichaam doen als de juiste stoffen weer voldoende binnen komen? 
Inderdaad, de opgeslagen stoffen die niet nodig zijn, loslaten => afvallen is dan het geval. Het omgekeerde gebeurd ook bij mensen die veel te dun zijn. Deze komen dan aan.

Wat gebeurd er met mensen die s morgens niet eten?
Die zetten en laten het lichaam in de "spaar"stand staan. Die gaan aan het werk zonder te "tanken". Het risico is dan ook dat je tank helemaal leeg raakt en je niet meer vooruit komt. 
Remedie en een welgemeend advies: Ga s morgens niet aan het werk of de deur uit zonder een goede maaltijd. Een auto rijdt ook niet zonder de speciale brandstof voor de ingebouwde motor. Een formule 1 auto heeft andere brandstof nodig dan een Citroën C 3 van nu. Dan heb je ook nog vaak de keus tussen autogas, benzine en diesel.
Om te bekijken of dit bij u past, hebben wij probeer pakketten. Zie hieronder.

Wat de mogelijkheden zijn?
Het zijn allemaal "drink" of lepel maaltijden. Deze kunnen worden gemaakt in sojamelk. cocosmelk, cocoswater, melk, kwark, yoghurt vruchtensap enzovoort.

Mensen die aan moeten komen, gebruiken dit probeer pakket 2 dagen naast hun eigen maaltijden.
Mensen die willen afslanken 3 dagen.
Sporters 4 dagen en na 2 keer een training ook een gezonde maaltijd.
Mensen die niet of heel slecht s morgens kunnen ontbijten: deze gebruiken 6 ochtenden een maaltijd.

Proberen? Neem contact op, dit is geheel vrijblijvend! 
U kunt dan ook een zogenaamde Fitcheck ondergaan. U krijgt bij ons dan een bio-metrische weging en meting. (weerstand meting).

Past onze methode niet bij je, dan stop je. Je zit nergens aan vast, geen verborgen regeltjes, geen kleine lettertjes. 

Er is ook aangepaste voeding voor mensen die die geen lactose, soja en gluten mogen hebben.

Er is ook een speciale cholesterol verlager zonder hinderlijke bijwerkingen: Beta heart. Dit bevat het belangrijke ingrediënt OatWell®, haver beta-glucaan dat het bloedcholesterol medisch en wetenschappelijk bewezen, verlaagt. Het is geen geneesmiddel maar een puur natuurproduct. Haver beta-glucanen dragen bij aan het behoud van normale bloed cholesterolwaarden. OatWell® is een handelsmerk van DSM.

Wie durft deze uitdaging aan?  Stuur een mail naar info@lenaog.nl of naar jgfkuipers@gmail.com of een sms naar 06-21622587 en meldt je aan.